torsdag 28. mai 2009

Årets manager i England! (Men hvordan ville han klart seg som manager i en større klubb?)

For tredje gang ble Evertonmanager David Moyes tildelt den prestisjetunge tittelen årets manager i England.
Prisen henger ikke minst høyt fordi den er en utmerkelse utdelt avLigamanagernes forening (LMA). Han er således stemt fram som den fremste av de andre managerene i det engelske ligasystemet.
Også i 2003 og 2005 ble David Moyes årets manager, men hverken i 2003 eller 2005 vant Everton noen titler,
I år kan de riktignok sikre seg en etterlengtet pokal i FA-cupen, noe som i såfall vil bli den første triumfen de blå fra Merseyside tar hjem siden 1995 og kanskje kan det være utslagsgivende for at større klubber skal komme raslende med pengebunkene i håp om å sikre seg tjenestene til den tempramentfulle skotten.
Det er nemlig ikke mengdene med sølvtøy som har havnet i premieskapene på Goodison Park som har imponert ligaens managere, men heller Moyes' sterke ligaplasseringer foran klubber med helt andre økonomiske muskler.
For selv om Everton er en klubb med velfylte premieskap og en rik og lang historie er det i dag liten tvil om at klubber som Newcastle, Tottenham, Aston Villa og Manchester City er langt større både når det gjelder Økonomiske muskler, navn i spillerstallen og medieomtale.
Sammelikner man med naboen på den andre siden av Stanley Park er forskellene ennå mer åpenbare.
Liverpools Fernando Torres kostet mere penger enn halve spillerstallen David Moyes rår over.
Og allikevel har han sikret Everton en 5. plass i serien og FA-cupfinale!
Selvsagt er det imponerende.
Spørsmålet er selvsagt: Hvordan ville David Moyes gjort det som manager i en ekte storklubb som Chelsea, Inter eller Real Madrid? Ville han greid å sy sammen et lag av stjerner like elegant som han har fått en haug med gråstein til å glitre i Everton-trøya?

Svaret på det spørsmålet håper jeg ikke blir besvart på mange år ennå.
Jeg satser nemlig, i likhet med de fleste andre Everton-supportere, på at mr Moyes tar flere sesonger som manager for The Toffeemen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar