torsdag 7. mai 2009

Bernt Hulsker - Toppscoreren ingen liker!

Det skal en del til for at en fotballspiller skal trone øverst på hatlista til motstandernes supportere.
Å være blendende god er som regel et bra sted å begynne, men allikevel vi det ikke være nok til å trigge ekte hat.
Vi misliker dem, vi irriterer oss over dem, men vi må allikevel innrømme at de er gode.
Spillere som foretar et klubbbytte mellom to rivaliserende klubber er mer utsatt. Eksempelet Luis Figo er vel nok for de fleste. Når du bytter fra Barcelona til Real Madrid er det å få kastet grisehoder etter seg å betrakte som skånsom behandling spør du meg.

Allikevel er de mest facinerende hatobjektene de som havner der pga ufin oppførsel, stygg spillestil, syting og klaging til dommeren og generell klysefaktor.

Tippeligaens toppscorer Bernt Hulsker passer inn i alle kategoriene og vel så det.
Hulsker har aldri gjort seg bemerket som en stjernespiss. Han har aldri foretatt et kontroversielt klubbskifte og meg bekjent har han aldri skadet en motstander eller høstet inn store mengder røde kort.
Derimot ser han generelt sleip ut, er 100% møring, bruker en rekke tjuvtriks og klager til dommeren for alt og ingenting. i tillegg har han spilt for klubber som Molde og Vålerenga, noe som ikke akkurat hjelper på et allerede frynsete rykte.
Alt dette har vi levd med i mange år og sammen med karer som Magne Hoset, Martin Andresen, Peter Iljeh, Morten Berre og Vidar Riseth troner han på toppen av lista over usympatiske tippeligaspillere.
Nytt av året er at Hulsker har begynt å score mål.
Han gjorde det selvsagt også tidligere (Mannen er tross alt spiss), men nå kommer målene i strie strømmer og han er for øyeblikket toppscorer i Tippeligaen.
Det jeg undrer på er om denne statusen vil gjøre Hulsker enerådende på klysetoppen også?
Er dette tungen på vektskålen eller vil Iljeh og Riseths grisespill og Andresens særdeles usympatiske væremåte vippe klysetittelen over i deres favør?

Svaret får vi vel når poteten settes ut i Orkdal....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar