tirsdag 28. juli 2009

Hun som kunne vært Queen of Pop istedenfor Madonna!I kveld opptrer popdronningen Madonna for enorme menneske-mengder i Oslo og er uten sammen-likning verdens største kvinnelige artist på tross av at hun ikke har levert en plate av betydning siden Ray of Light og at hennes største hits ble spilt inn på 80-tallet!
Isteden for å skrive en hyllest til popikonet Madonna velger jeg å fokusere på en av de andre popdronningene fra 80-tallet (For den gang var det mange som kjempet om tronen).
Dagens blogg handler om Kim Wilde!

Kim Wilde tok England med storm i 1981 da hun slo igjennom med med New Wave-klassikeren «Kids in America».
Den vakre unge popstjernen fulgte opp med singlene Chequered Love" og "Water on Glass" og opplevde stor suksess i Europa og resten av den vestlige verden, med unntak av USA der man hadde en noe lunken holdning til Englands nye pophåp.
Dette endret seg noe i løpet av 1982 da hennes album nummer 2, "Select", oppnådde gode listeplaseringer over hele verden og singlene "Cambodia" og "View From a Bridge" ble rene landeplager, spesielt i Europa.
Årene fra 1983 til 1985 representerte et lite skritt tilbake karrieremessig for Kim ettersom albumene "Catch As Catch Can" og "Teases & Dares", samt singlene "Love Blonde", "The Second Time" og "Rage to Love" kun oppnådde gode salgstall i Storbritannia, Frankrike og Irland.
Dette gjorde at mange spådde Kim Wildes abdikasjon fra tronen til fordel for fremadstormende popprinsesser som Madonna, Sam Fox og Sabrina. Disse spådommene skulle snart bli gjort til skamme.

I 1986 kom albumet "Another Step" der Kim Wilde hadde vært med å skrive og produsere mesteparten av sangene og således selv tok grep rundt egen karriere.
Den første singelen fra plata, "Schoolgirl" var en suksess i Storbritannia, men floppet i resten av Europa og USA. Det var først da singel nummer to ble sluppet at Kim Wildes popularitet steg til uante høyder.

Dette var platas eneste coverlåt, en nyinnspilling av "The Surpremes"-låta, "You Keep Me Hangin' On" og den toppet raskt listene over hele den vestlige halvkule, inklusive USA.
Prestasjonen med å være en kvinnelig artist fra England og toppe listene i USA er ennå tydeligere når man legger til at før Kim hadde kun Petula Clark, Lulu, Sheena Easton, og Bonnie Tyler greid dette.

De to neste singlene, "Another Step (Closer to you)" og "Rocking around the Christmas Tree" (i duett med komikeren Mel Smith) var også store suksesser og i 1987 gav Kim Wilde ut sitt mestselgende album, "Close" med hitsinglene "Hey Mr.Heartache", "You Came", "Never Trust a Stranger" og "Four Letter Word".

De første årene etter verdenssuksessen i 86-87 produserte Kim Wilde flere album, men magien fra de gode årene var borte og platesalget stupte for hver nytt album.
Etterhvert la hun popkarrieren på hylla og konsentrerte seg om å skape en TV-karriere istedet.
Den dag i dag er Kim Wilde mest kjent for TV-seriene "Better Gardens" og "Garden Invaders" der hun viser fram flotte engelske hager eller kommer med tips til hvordan man kan pusse opp og forskjønne hagen sin med enkle grep.
Hun har også skrevet bøkene "Gardening With Children" og ."The First-time Gardener".
Disse har solgt svært godt og blitt oversatt til en rekke språk.
Livet veier er i sannhet merkelige: Dama som en gang gjorde Madonna rangen stridig som popens yppersteprestinne er i dag blitt en slags engelsk kryssning av Toppen Bech og Hilde Hummelvoll.
Jeg kan ikke si at jeg liker det, men det er lite annet å gjøre med det enn å spille "You Keep Me Hangin' On" på høyt volum og kjenne hvordan dette er en av de få poplåtene fra 80-tallet som låter like godt den dag i dag.

Akkurat det kan ingen ta ifra Kimmy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar