tirsdag 12. mai 2009

Trenger Premier League Newcastle United?

Få klubber i England har satset så hardt økonomisk siden oppstarten av Premier League som Newcastle United, og få klubber har fått mindre igjen for sin djerve satsning.
Klubbens supportere, Toon Army, som av de fleste blir regnet som Englands beste fotballpublikum har også denne sesongen opplevd 10 måneder med ryggen mot veggen på tross av solide spillerinnkjøp til en i utgangspunktet sterk spillerstall.
Michael Owen, Mark Vuiduka, Alan Smith,Damien Duff, Obafemi Martins, Kevin Nolan, Josè Enrique og Peter Løvenkrands er alle solide fotballnavn som burde være skikket til en plassering på øvre halvdel av tabellen.

Ser man på hvilke navn som har trent Tynesideklubben siden opprettelsen av Premier League består den lista av ennå mer imponerende navn.
Osvaldo Ardilles, Kevin Keegan, Kenny Dalglish, Ruud Gullit, Bobby Robson, Graeme Souness og Alan Shearer er alle personer som burde ha mer fotballfaglig tyngde enn folk flest, men alle sammen har de gått på trynet i sine forsøk på å vinne noe med fotballklubben fra Nord-England.

Listen over spillere som har helt eller delvis mislyktes på Tyneside er like lang.
Tidligere nevnte Alan Shearer og Michael Owen er her i selskap med Faustino Asprilla, Duncan Ferguson, Partick Kluivert, Scott Parker, Jonathon Woodgate, Laurent Robert, Les Ferdinand og Craig Bellamy.
Noen gjorde en bedre figur for "The Magpies" enn andre, men felles for dem alle er at de ikke greide å bringe sølvtøy hjem til St James Park.
På tross av alle millionene som har gått med på å hente store fotballnavn til Nordøst-England må man allikevel tilbake til 50-tallet for å finne sist gang Newcastle United vant noe av betydning.
I 1955 vant de sitt hitill siste skikkelige trofe. FA-cupen etter 1-0 over Arsenal i finalen.
Dette var nesten 10 år før "The Beatles" begynte å herje hitlistene og Englands statsminister het Winston Churchill. (Med andre ord, veldig lenge siden!)

Siden da er seier i Intertoto-cupen (2009) og Messeby-cupen (1969) de fattige resultatene av tiår med tung satsning fra både klubb, politikere, lokalt næringsliv og befolkning i Englands nordligste hjørne.

Allikevel kommer det gjennomsnittlig over 50 000 tilskuere på hver hjemmekamp og bortsett fra de sjåvenistiske Liverpoolsupporterne som ikke tåler å innrømme at noen kan være bedre enn dem til noe som helst, er de fleste i England enige om at ingen synger bedre enn Toon Army!

Tynesiderne synger like bra i motgang som andre synger i medgang og støtter laget sitt gjennom nok en sesong i skuffelsens tegn.
Heldigvis ser det ut til at de berger plassen.

Jeg mener at Newcastle United fortjener sin plass i Premier League og håper de vinner et eller annet til sine trofaste supportere snart.

Fordi de fortjener det!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar